Voor info kunt u ons mailen: info@diamonddogs.nl

Diamond Dogs Policy
Nadat wij een aanvraag voor een pupje via de mail binnenkrijgen, volgt eerst contact via de telefoon.  Is dit gesprek aanleiding om in aanmerking te willen komen voor een pup van ons plaatsen we de toekomstige pup eigenaren op de wachtlijst.  Als we eenmaal zeker weten dat er een nest op komst is volgt er een persoonlijke afspraak. In de eerste aanvraag via de mail zien wij graag een kleine toelichting waarom er gekozen wordt voor dit ras en een telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken.
Aangezien we een relatief kleine fokker zijn en we  niemand willen teleurstellen werken we niet met lange wachtlijsten of aanbetalingen. We kondigen op onze Facebook site en website aan wanneer we ongeveer een nestje verwachten. Een aanbetaling vinden wij niet nodig. Als mensen ervoor kiezen om bij ons hun Cobberdog te kopen dan gaat dat op basis van vertrouwen in ons als fokker en dan gaan we er van uit dat men de pup graag bij ons koopt.

De uiteindelijk toewijzing met betrekking tot naar wie welke pup gaat  is gebaseerd op een aantal uitgangspunten:  wordt het een  huishond, een fokhond of een therapiehond?  Deze toewijzing gebeurt als de pups 7 weken oud zijn en niet eerder. Pas op die leeftijd kunnen we zeggen waarvoor elk  afzonderlijk pupje het meest geschikt zou zijn wat met name voor therapiehonden en fokhonden belangrijk is.  De voorkeuren van de pup-kopers , reu of teef, eventueel kleur, vachtsoort, of voorkeur voor een bepaald pupje worden zeker ook  in de beslissing meegenomen.

Een karaktertest maakt ook deel uit van de toewijzing al zijn we er ons absoluut van bewust dat dit niet een alles bepalend middel is. Het is een moment opname. Maar als hulp  om net de kleine verschillen  tussen de pupjes eruit te halen is het wel een fijne methode. Zeker als het gaat om een toekomstige therapiehond. Voor een fokhond letten we dan weer vooral op bouw, gebit etc.

We staan open voor het testen op allergieën, bij ons thuis of bij gezinnen waar een pup van ons woont.
Het tweede bezoek na het eerste gesprek is pas als de pups minimaal drie weken oud zijn, kleine pups zijn erg kwetsbaar en we gunnen de moeder en de pupjes de eerste weken rust. Het derde bezoek is met ongeveer 6 weken, en men kan dan een voorkeur aangeven.
De pups gaan met minimaal 8 weken naar hun nieuwe baasjes.

Castratiebeleid

Pups worden bij ons niet in het nest gecastreerd. Wij werken op contractbasis. Hierin is vastgelegd dat de pup door de nieuwe eigenaar gecastreerd moet worden. Bij een teefje moet dit na de eerste en voor de tweede loopsheid gebeuren. Bij een reutje moet dit tussen de 8 en de 12 maanden gebeuren. Van de castratiekosten, nemen wij maximaal € 150,- voor onze rekening