Diamond Dogs Policy

Wij fokken primair op gezondheid en karakter en niet op kleur of vachtstructuur dus als u een absolute voorkeur heeft voor een bepaalde kleur of bepaalde vacht dan bent u bij ons niet aan het juiste adres.  

Onze honden zijn medium formaat, wij fokken geen mini"s. 

Het toewijzen van de pups 

De uiteindelijk toewijzing met betrekking tot naar wie welke pup gaat  is gebaseerd op een aantal uitgangspunten:  wordt het een  huishond, een fokhond of een therapiehond?  Deze toewijzing gebeurt als de pups 7 weken oud zijn en niet eerder. Pas op die leeftijd kunnen we zeggen waarvoor elk  afzonderlijk pupje het meest geschikt zou zijn wat met name voor therapiehonden en fokhonden belangrijk is.   

Een karaktertest maakt ook deel uit van de toewijzing al zijn we er ons absoluut van bewust dat dit niet een alles bepalend middel is. Het is een moment opname. Maar als hulp  om net de kleine verschillen  tussen de pupjes eruit te halen is het wel een fijne methode. Zeker als het gaat om een toekomstige therapiehond.  

De pups gaan met minimaal 8 weken  naar hun nieuwe baasjes.

Castratiebeleid 

Pups worden bij ons absoluut niet in het nest gecastreerd en er is geen verplichte castratie. Contractueel wordt vastgelegd dat er een fokverbod is. Wordt er toch gefokt met een hond die verkocht is als huishond dan staat er een boete op.