Diamond Dogs Little Wonder is met pensioen

Finny is beschikbaar als dekreu

In samenwerking met Liesbeth Roelants: cobberdog.be

Infusion

Diamond Dogs Australian Labradoodles
Kv.K 36161381
ASN-bank NL44 ASNB 0942 6931 24 | BTW nr. NL089205170B01

Tel. 0488-454533
Mob. 06 57223662
info@diamonddogs.nl

Diamond Dogs Policy

Wij fokken primair op gezondheid en karakter en niet op kleur of vachtstructuur dus als u een absolute voorkeur heeft voor een bepaalde kleur of bepaalde vacht dan bent u bij ons niet aan het juiste adres.  

Onze honden zijn medium formaat, wij fokken geen mini"s. 

Het toewijzen van de pups 

De uiteindelijk toewijzing met betrekking tot naar wie welke pup gaat  is gebaseerd op een aantal uitgangspunten:  wordt het een  huishond, een fokhond of een therapiehond?  Deze toewijzing gebeurt als de pups 7 weken oud zijn en niet eerder. Pas op die leeftijd kunnen we zeggen waarvoor elk  afzonderlijk pupje het meest geschikt zou zijn wat met name voor therapiehonden en fokhonden belangrijk is.   

Een karaktertest maakt ook deel uit van de toewijzing al zijn we er ons absoluut van bewust dat dit niet een alles bepalend middel is. Het is een moment opname. Maar als hulp  om net de kleine verschillen  tussen de pupjes eruit te halen is het wel een fijne methode. Zeker als het gaat om een toekomstige therapiehond.  

De pups gaan met minimaal 8 weken  naar hun nieuwe baasjes.

Castratiebeleid 

Pups worden bij ons absoluut niet in het nest gecastreerd en er is geen verplichte castratie. Contractueel wordt vastgelegd dat er een fokverbod is. Wordt er toch gefokt met een hond die verkocht is als huishond dan staat er een boete op.

Diamond Dogs Australian Cobberdogs, gevestigd aan Hammarskjoldpark 10,6671 BN Zetten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.
Contactgegevens:
Hammarskjoldpark 10,6671 BN Zetten
Persoonsgegevens die wij verwerken:
Diamond Dogs Australian Cobberdogs verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt.


Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
– Voor- en achternaam
– Geslacht
– Geboortedatum
– Geboorteplaats
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres
– Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
– Bankrekeningnummer


Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken:
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@diamonddogs.nl, dan verwijderen wij deze informatie.
Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Diamond Dogs Australian Cobberdogs verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
• Het afhandelen van uw betaling
• U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
• U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
• Om goederen en diensten bij u af te leveren


Voor deze verwerking vragen wij toestemming. Voor pup kopers via de koopovereenkomst. Voor geinteresseerden via de mail waarin de persoonsgegevens worden verstrekt.
Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Diamond Dogs Australian Cobberdogs bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:
Gegevens van pupkopers: bewaartermijn 20 jaar, om de pupkoper te kunnen blijven informeren over activiteiten en om de gezondheid van de pup te kunnen volgen
Gegevens van belangstellenden: bewaartermijn 10 jaar, om de belangstellende te kunnen informeren over de beschikbaarheid van pups.
Delen van persoonsgegevens met derden
Diamond Dogs Australian Cobberdogs deelt uw persoonsgegevens als u een pup bij ons aanschaft:
a) om u te registreren als eigenaar van de pup in het dierenpaspoort en
b) bij de vereniging waarbij we zijn aangesloten (MDBA Australie)

Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Diamond Dogs Australian Cobberdogs verantwoordelijk voor deze verwerkingen.


Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken:
Diamond Dogs Australian Cobberdogs gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken, vanwegede links naar facebook, twitter en google kunnen gegevens opgeslagen worden, wis geschiedenis als u dit niet wil.
Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Diamond Dogs Australian Cobberdogs en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.
U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@diamonddogs.nl.
Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.
Diamond Dogs Australian Cobberdogs wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons
Hoe wij persoonsgegevens beveiligen:
Diamond Dogs Australian Cobberdogs neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons:info@diamonddogs.nl

Fokbeleid en gastgezinnen

Australian Cobberdogs houden van persoonlijke aandacht. Zelf hebben we daarom ook maar twee teefjes in huis. Hierdoor hoeven ze onze liefde niet met veel andere Cobberdogs te delen. Een aantal malen per jaar hebben we een nestje. De andere honden die wij in onze foklijnen hebben wonen in liefdevolle gastgezinnen. Daar krijgen ze alle aandacht en wordt er ook veel zorg aan de training gegeven. We streven ernaar dat de teefjes in een gastgezin ook bij het gastgezin hun pups werpen, verzorgen en opvoeden. Zodat ze in deze bijzondere situatie in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven. Natuurlijk met alle begeleiding van ons als ervaren fokker. Dit beleid heeft een bijkomend voordeel. Zeker als het gaat om een teefje. Het is een belasting voor een gastgezin dat de hond, die vaak een hele prominente plaats in het gezin inneemt  9 tot 10 weken naar de fokker terug gaat om daar haar nest te krijgen. Al wordt je als gastgezin er nog zoveel bij betrokken, je mist je maatje enorm. Dat beseffen wij heel goed. Het scheelt enorm dat een hond in het gezin kan blijven. Als gastgezin moet je het natuurlijk ook wel heel leuk vinden om een nest thuis te hebben.   

 Kan het gastgezin dit niet faciliteren, om welke reden ook,  dan zorgen we ervoor dat er bij ons optimale omstandigheden worden gecreëerd zodat de moederhond zich bij ons thuis veilig en vertrouwd voelt. Het belang van de hond staat altijd voorop. Maar we hebben sterke voorkeur om moeder en pups bij het gastgezin te laten dus de gastgezinnen die dat kunnen en willen faciliteren gaan voor.  

Om zo breed mogelijk te fokken willen we foklijnen divers houden. Theoretisch zou het beste zijn als alle pupjes die goedgekeurd worden op gezondheid voor nakomelingen zouden zorgen. Dus alle pups uit ieder nest. Dan krijg je snel een bredere genenpool. Maar dat is natuurlijk niet haalbaar. Toch streven ernaar een beetje in de buurt te komen van dit ideale fokbeleid.  Dat betekent in de  praktijk dat een fokteefje in principe  slechts 2 maal voor nakomelingen gaat zorgen. Voor reutjes geld dat we het aantal nakomelingen binnen de perken houden dus een reu wordt niet zomaar ongelimiteerd voor dekkingen ingezet en na maximaal vier jaar uit de fok gehaald.  Onze gastgezinnen werken op deze manier heel graag mee om ons fokprogramma  goed te uitvoeren Nadat een teefje haar nestjes heeft gehad, of nadat een reu uit de fok wordt genomen, is de hond volledig eigendom van het gastgezin. Wij denken hiermee recht te doen aan een ieder en we fokken hierdoor op zorgvuldige wijze. 

Mocht u in aanmerking willen komen als gastgezin neem dan gerust contact op. Graag hebben we wel dat de gastgezinnen een beetje in de buurt  van Zetten wonen zodat onze reistijd met begeleiding van het nest beperkt blijft. Daarnaast moet een gastgezin zich realiseren dat het groot brengen van een nest veel tijd vraagt en dat er tijdens een nest altijd iemand thuis moet kunnen zijn.  

Meer nieuws

Facebook

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Lees meer